English   Български   Română   русский язык   čeština   slovenský jazyk   français   svenska   eesti keel


 1. Vad är RosterZ™?
  1. RosterZ™ Hockey är en gratis och enkel Facebook applikation som gör det möjligt för ishockeyspelare att hitta mer istid och för föreståndare att hitta mer skridskoåkare. RosterZ har världen's mest komplettera databas av ishockeyrinkar, rink-kartor och vägbeskrivningar. Du kan använda RosterZ för att boka, hitta, delta i och organisera skridskoåkningar, träningar och ligamatcher.

 2. Hur mycket kostar RosterZ?
  1. RosterZ.com ar gratis.
  2. Verkligen?
  3. Ja, verkligen, det är GRATIS. RosterZ är engagerad i utvecklingen och tillväxten av ishockeysporten och fritidsåkning genom att få mera personer ut på isen. På RosterZ vill vi göra det enklare för skridskoåkare, såväl ishockeyspelare och konståkare på varje nivå att oftare vara på isen.

 3. Jag spelar ishockey. Varför ska jag använda RosterZ?
  1. RosterZ gör det enklare för skridskoåkare att hitta istid och delta i träningsmatcher. Genom att använda RosterZ, kan en spelare bestämma huruvida eller inte att delta i en träningsmatch innan de åker till isrinken. Genom att använda RosterZ, kan en spelare välja vilken träningsmatch att delta i och kan undvika att bara komma och skjuta på ett plank. Aldrig igen behöver du komma fram bara för att upptäcka att ishallens kylaggregat är sönder och matchen har blivit inställd.

 4. Jag sköter träningsmatcher eller en ishall. Varför ska jag använda RosterZ?
  1. RosterZ gör det lätt att hitta skridskoåkare för din match genom att göra din istid synlig för de miljoner av individer som använder Facebook.
  2. Genom att använda RosterZ för din träningsmatch eller ligamatch, kan en lagledare öka deltagande genom att göra det möjligt för spelare att registrera sig över nätet i förväg. Ju flera spelare som registrerar sig i förväg, ju flera är de spelare som kan se att du har en välbesökt match och vill delta i den. Tänk på det som en snöbollseffekt för deltagandet.
  3. RosterZ hjälper dig att sköta matchen om för många spelare vill delta, genom att göra det möjligt för dig att bestämma ett maximalt antal av spelare för varje match. RosterZ automatiserar sen processen för att avgöra vem ska spela, enligt ditt maximala antal.
  4. RosterZ ger högsta prioritet till regelbundna användare av systemet över nya eller tillfälliga spelare genom att hålla reda på antalet matcher spelade. Ju mer en spelare åker skridskor, ju högre placeras han/hon i rangordningen. De spelare som har flest spelade matcher kommer att väljas ut, tills maximalt antal spelare har valts ut. Det här systemet ger prioritet till regelbundna användare som brukar spela tillsammans.
  5. RosterZ gör det också möjligt för en lagledare att straffa de som registrerar sig men inte kommer och de som inte betalar, genom att låta lagledaren belasta den spelarens rangordning för matchen.

 5. Jag äger eller sköter en ishall. Varför ska jag använda RosterZ?
  1. Genom att använda RosterZ till att sköta träningsmatcher, kan rinkar kan förbättra deltagande och inkomster genom att göra det lättare för spelare i området att hitta och delta i matcher i din ishall.
  2. RosterZ automatiserar processen för att bestämma vilka som får åka skridskor. En ishall kan använda RosterZ för att hantera och kommunicera regler om maximalt och minimalt antal tillåtna deltagare. Det uppmuntrar också deltagare att anmäla sig i förväg, vilket resulterar i mer förutsägbart deltagande och inkomster.
  3. Det system för rangordning som RosterZ använder sig av ger högre prioritet till återkommande spelare över nya och tillfälliga spelare. Ju mer en spelare åker skridskor, desto högre prioritet tilldelas. Spelare med högre rangordning väljs först, tills det maximala antalet tillåtna spelare för varje match har identifierats. När du har en grupp med regelbundna spelare som tycker om att spela tillsammans så skapar du mer förutsägbara inkomster och mer vinst från ytterligare matcher.
  4. RosterZ tillåter ishallsskötare att belöna pålitliga spelare och bestraffa de som inte kommer till matcher de anmält sig till eller de som inte betalar, genom att sänka den spelarens rangordning och därigenom ge högre prioritet till pålitliga spelare. Dessutom kan en ishallskötare välja att ta betalt från spelare som kommer utan att ha anmält sig i förväg, vilket uppmuntrar dem att anmäla sig nästa gång.

 6. Varför borde mitt ishockeylag använda RosterZ för att hantera deltagande?
  1. RosterZ hjälper lagledare så att de vet mer bestämt hur många spelare som kommer eller hur många som spelar in en match, innan de kommer till rinken. Det gör det möjligt för lagledaren att ringa efter ersättare om en målvakt eller någon annan spelare behövs. Varje RosterZ match har en box för meddelanden som lagledaren kan använda för att meddela sig med laget medan anslagstavlan gör det möjligt för spelare att prata om strategi eller annat.

 7. Jag arbetar för parkförvaltningen och är ansvarig för kommunens ishallar. Varför borde jag använda RosterZ?
  1. RosterZ hjälper kommuner att öka antalet personer som använder sig av ishallarna, genom att göra det enklare att hitta till en ishall och hitta lediga tider.
  2. Dessutom så hjälper RosterZ till med att fördela istider genom att tillhandahålla ett lättförståeligt och rättvist system. Med RosterZ så är det enkelt att se vilka som åker skridskor när och var, för att säkerställa ett rättvis utnyttjande av ishallarna.
  3. RosterZ hjälper kommuner att maximera utnyttjandet av lokalernagenom att tillhandahålla en metod för att annonsera ledig istid och olika evenemang. Genom att använda RosterZ är det möjligt att förutse och beräkna kommande behov.
  4. RosterZ hjälper kommuner att optimera sina resurser och inkomster. Med RosterZ är det enkelt att erbjuda extra istid när det finns behov. Genom deltagande via nätet kan ishallar äppna för tidiga morgnar eller sena kvällar bara när tillräckligt antal spelare har anmält sig. Utökade öppettider ökar deltagande, förbättrar intrycket av kommunal service och skapar extra arbetstillfällen.

 8. Hur många ishockeyrinkar är finns med i RosterZ?
  1. RosterZ erbjuder den mest kompletta databasen av isrinkar i historien, databasen inkluderar isrinkar i mer än ett hundra länder. Antalet ändras hela tiden efetrsom nya rinkar byggs i många länder. Om du vill uppdatera informationen om en isrink eller ladda up ett foto av din hemmarink, kan du skicka oss det som ett service förfrågan.
  2. Medan RosterZ inte inkluderar hallar för rullskridskor, så tar vi gärna emot förfrågan att utöka tjänsten med den typen av information. RosterZ kommer också att lägga till information om hastighetsåkning på skridskor. Skicka oss en förfrågan om du är intresserad av detta.
  3. Databasen i RosterZ servas och uppdateras av den globala användargruppen

 9. För vilka länder har RosterZ information om ishallar?
  1. Albanien
  2. Algeriet
  3. Andorra
  4. Argentina
  5. Armenien
  6. Australien
  7. Azerbajdzjan
  8. Azorerna
  9. Bahamas
  10. Bahrain
  11. Belize
  12. Bosnien och Hercegovina
  13. Brasilien
  14. Brunei
  15. Bulgarien
  16. Chile
  17. Colombia
  18. Costa Rica
  19. Cypern
  20. Danmark
  21. Ecuador
  22. Egypten
  23. Elfenbenskusten
  24. England
  25. Estland
  26. Filippinerna
  27. Finland
  28. Frankrike
  29. Förenade arabemiraten
  30. Förenta staterna
  31. Georgien
  32. Grekland
  33. Grönland
  34. Island
  35. Indien
  36. Indonesien
  37. Iran
  38. Irland
  39. Italien
  40. Japan
  41. Jugoslaviska republiken Makedonien
  42. Kanada
  43. Karakstan
  44. Kanarieöarna
  45. Kenya
  46. Kina
  47. Kirgizistan
  48. Kroatien
  49. Kuwait
  50. Lettland
  51. Libanon
  52. Liechtenstein
  53. Litauen
  54. Luxemburg
  55. Malaysia
  56. Marocko
  57. Mexiko
  58. Moldavien
  59. Monaco
  60. Mongoliet
  61. Montenegro
  62. Namibia
  63. Nepal
  64. Nederländerna
  65. Nya Zeeland
  66. Nigeria
  67. Nordkorea
  68. Nordirland
  69. Norge
  70. Oman
  71. Pakistan
  72. Polen
  73. Portugal
  74. Rumänien
  75. Republiken Tjeckien
  76. Ryssland
  77. Saudiarabien
  78. Schweiz
  79. Skottland
  80. Serbien
  81. Singapore
  82. Slovakien
  83. Slovenien
  84. Spanien
  85. Sri Lanka
  86. Sverige
  87. Sydafrika
  88. Sydkorea
  89. Syrien
  90. Taiwan
  91. Tadzjikistan
  92. Thailand
  93. Tibet
  94. Tunisien
  95. Turkiet
  96. Turkmenistan
  97. Tyskland
  98. Ukraina
  99. Ungern
  100. Uzbekistan
  101. Venezuela
  102. Vitryssland
  103. Wales
  104. Österike

 10. Jag vill dela med mig information om en rink som är inte finns med på listan eller uppdatera information om en existerande rink. Vem ska jag kontakta?
  1. Skicka in en service förfrågan, så uppdaterar vi databasen. Vi vill hålla informationen uppdaterad för att hjälpa våra skridskoåkare. Tack så mycket i förväg för din hjälp.

 11. Hur börjar jag att använda RosterZ?
  1. Att börja är lätt. Bara gå till din Facebook hemsida och lägg till RosterZ applikationen.
  2. Om du inte har ett Facebook konto än, kan du öppna ett Facebook på http://www.facebook.com.

 12. Hur får jag mina vänner och lagkamrater att använda RosterZ?
  1. Efter du har lagt till RosterZ applikationen till din Facebook hemsida, så kan du bjuda in vänner och lagkamrater genom att klicka på knappen med "bjud in dina vänner till att börja använda RosterZ" på http://apps.facebook.com/rosterz.

 13. Hur hittar jag en träningsmatch med RosterZ?
  1. När du har lagt till RosterZ applikationen till din Facebook hemsida så kan du skriva in ditt postnummer och söka efter en träningsmatch inom 80km (8 mil) från din hemadress.
  2. Det är viktigt att veta att ditt postnummer behövs för att använda sökfunktionen i RosterZ

 14. Hur lägger jag till min match i RosterZ?
  1. Lete reda på din ishalls sida och välj "Skapa en match" and lägg till informationen om din match i RosterZ applikationen, inklusive detaljer som datum, tid, plats, frekvens, antal spelare och, om du vill, en personlig beskrivning eller kommentar.

 15. Varför bör jag skriva in mitt telefonnummer eller SMS/text meddelande i min profil?
  1. Den informationen är frivillig. I händelse av sista minuten förändringar eller inställning av en match (som t.ex. när ishallen stänger p.g.a. problem med kylning eller dåligt väder) så vill vi att matchledaren har möjlighet att ta kontakt med dig innan du tar dig till ishallen. Snart hoppas vi ha en funktion för matchledaren att skicka ett SMS till alla anmälda spelare.

 16. Varför bör jag ange min adress?
  1. Den här informationen är frivillig. Sökmotorn för RosterZ baseras på avståndet (fågelvägen). Genom att ange din adress så kan vi räkna ut ett mer exakt avstånd från din hemadress till ishallen. (var vänlig och läs våra regler om privat information ifall du är orolig om att lämna ut den här typen av information)
  2. När vi har din adress så kan RosterZ tillhandahålla en komplett lista med alla ishallar inom 80 km (8 mil) från din adress och med alla avstånd till ishallarna listade. RosterZ kan också visa detaljerade kartor och köranvisningar till den ishall du väljer.
  3. Det krävs en adress som startpunkt för att beräkna köranvisningar till en ishall

 17. Varför är antalet spelade matcher viktigt?
  1. Antalet spelade matcher indikerar en spelares rangordning för en match. På liknande sätt som en EBay profil, så får du högre rangordning ju mer du deltar i matcher.

 18. Hur avgörs en spelares rangordning?
  1. Varje gång du deltar i en match så kommer RosterZ att addera en poäng till dina "Spelade matcher" för den matchen i din profil. Matchledaren har fortfarande rättighet att dra ner ditt antal spelade matcher om du anmäler dig men inte kommer till matchen eller om du inte betalar för dig.

 19. Vilka fördelar är det med att undersöka om en spelares match verkligen spelades?
  1. Rangordningen inom RosterZ belönar regelbundet deltagande. Eftersom en spelares rangordning förbättras med varje match, så är det möjligt för en grupp med regelbundna spelare att få högre prioritet till en match eftersom alla dessa regelbundna spelare har förtjänat en högre rangordning. Tillfälliga spelare kommer att ha genomsnittlig rangordning och kan oftast komma med i matcher. Nybörjare och de mest oerfarna spelarna börjar med noll matcher spelade och arbetar sig upp genom rangordningen när de spelar mera. Regelbundet deltagande belönas på detta sätt.

 20. Vad menas med det maximala antalet spelare?
  1. Det maximala antalet spelare är antalet spelare som den matchledaren har bestämt kan delta in en match, oftast mellan 15 och 24 spelare i varje match, beroende på antalet tillfälliga spelare som tillåts.

 21. Vad menas med det minimala antalet spelare?
  1. Det minimala antalet spelare är det totala antalet spelare som den matchledaren kräver för att boka och betala för tiden i ishallen. Om det minimala antalet spelare inte kan nås så kan matchen ställas in ifall matchledaren inte kan boka ishallen eller om ishallen inte kan hålla öppet.

 22. Vad är fliken "Min bevakningslista" ?
  1. På liknande sätt som Ebays bevakningslista så är "Min bevakningslista" en plats för dig att övervaka en del tillfälliga matcher så att du kan välja den bästa matchen för dig själv.

 23. Vad är fliken "Mina matcher"?
  1. "Mina matcher" är din personliga lista av kommande tillfälliga matcher som du har anmält dig till för den kommande veckan.

 24. Vad menas med avdelningslinjen på deltagarlistan?
  1. Avdelningslinjen avdelar listan av spelare på anmälningslistan som kan delta i den matchen. Antalet är förbestämt av matchledaren. Spelare ovanför linjen kan delta i matchen.
  2. Om det maximala antalet spelare är 20 och 25 spelare har anmält sig till matchen, så kommer linjen att finnas mellan spelare nummer 20 och 21 på listan. Bara det maximala antalet spelare som lagledaren tidigare har bestämt kan delta i matchen (i det här fallet 20)
  3. Om en spelare drar tillbaka sin anmälan innan anmälningstiden har gått ut, så kommer alla spelare av lägre rangordning att flytta upp ett steg och nästa spelare kommer att vara tillåten att delta i matchen.
  4. Om det maximala antalet målvakter är 2 och 3 anmäler sig, så kommer de 2 målvakter med flest spelade matcher att vara med i matchen, lagledare kan konstruera en lista med tillgängliga målvakter i förhand. Det maximala antalet bestäms av matchledaren.

 25. Vad menas med den plats i laget du föredrar?
  1. Den plats du föredrar talar om för matchledaren vilken plats i laget som du helst vill spela. Det är inte menat som ett åtagande att absolut spela på den platsen, utom ifall att du har skrivit att du vill spela som målvakt

 26. Vad händer ifall jag kan spela som back eller i kedjan men också kan spela målvakt ibland?
  1. Vi samlar in information om detta för en kommande funktion. Om du föredrar att spela ute men också kan tänka dig att spela målvakt om så behövs, så bör du ange den plats som du föredrar som vänster forward, center, höger forward, vänster back eller höger back och sen indikera att du kan vara reserv målvakt under ditt första val så att matchledaren kan ringa dig ifall ytterligare en målvakt behövs.

 27. Vad är slutet på anmälningstiden?
  1. Slutet på anmälningstiden är den sista tidpunkt när du kan anmäla dig till en match
  2. Till exemple, om en match börjar 21:00, så kanske matchledaren har bestämt att anmälningstiden slutar klockan 19:00. En spelare måste anmäla sig till matchen före anmälningstiden går ut klockan 19:00 för att kunna spela. Efter att anmälningstiden har gått ut så låses deltagarlistan och matchledaren vet då hur många spelare som planerar att spela
  3. Dessutom, spelare som anmäler sig tidigt får högre rangordning än sent anmälda
  4. Matchledaren kan också välja att låta sent anmälda betala en högre avgift än de som anmälde sig tidigt on-line. Detta uppmuntrar spelare att anmäla sig tidigt on-line

 28. Jag anmälde mig tidigt, men nu är jag nära slutet av listan. Varför?
  1. RosterZ sorterar spelare enligt den rangordning de har. Så om du anmäler dig till en match som du bara har deltagit i 5 gånger och ett dussin regelbundna spelare anmäler sig efter dig och de alla har högre rangordning så kommer de att hamna högre än dig på anmälningslistan. Så långe du är ovanför avdelningslinjen så kommer du att kunna delta i matchen.

 29. Om jag har anmält mig till en match men får förhinder, kan jag ta bort min anmälan?
  1. Ja, en spelare kan dra tillbaka sin anmälan up till slutet av anmälningstiden, utan att få någon påföljd

 30. Vad är skillnaden mellan en match med automatiskt godkännande och en med manuell godkännande?
  1. När en matchledare bestämmer att matchen är öppen så betyder det att vilken spelare som helst kan anmäla sig on-line
  2. Den här inställningen används såväl för öppna, tillfälliga matcher som skridskoträningar
  3. När en matchledare väljer "godkännande", så måste en spelare bli godkänd av matchledaren innan den spelaren kan anmäla sig till matchen. Den här optionen används för privata matcher som mellan olika avdelningar, klubbar eller för tillfälliga matcher där man bestämt begränsningar beroende på ålder eller annat.

 31. Hur kan jag hantera regelbundet återkommande matcher?
  1. När du anmäler dig till en match, kontrollera fältet för återkommande matcher och välj från de olika valen: en gång, dagligen, varje vecka, varannan vecka, varje månad, varje år och definieras senare. Din match kommer sedan att förnyas dagen efter att en match spelats och spelare kan anmäla sig igen.

 32. Vem ska jag ta kontakt med ifall jag behöver hjälp med att sätta ihop en vanlig eller tillfällig match?
  1. Klicka här för att få kontakt med RosterZ Support.Vi hjälper gärna till.

 33. Vad menas med Atom/RSS feed?
  1. En Atom/RSS feed är ett enkelt sätt att ta emot uppdateringar om förändringar på en webb-sida via din e-mail eller din browser. Om du tar emot Atom/RSS feeds via din e-mail (t.e.x med Apple Mail) så kommer du att få ett meddelande in din inkommande e-mail när något har ändrats på anmälningslistan, när matchledaren har skickat ett meddelande eller när en annan spelare har kommenterat på något.

 34. Varför bör jag använda RosterZ framför andra program som hanterar lag och matcher?
  1. RosterZ är skapat av ishockeyspelare för andra ishockeyspelare. Vi håller inte på med alla möjliga sporter. Vi vill hålla oss till enkla lösningar och att lösa en sak på bästa möjliga sätt, vi fokuserar på att hjälpa dig hantera ishallstider.
  2. Dessutom så är RosterZ en webb-applikation så du behöver inte installera någon programvara
  3. Till sist, RosterZ är gratis

 35. Vad är era regler för att hålla privat information skyddad?
  1. RosterZ är en Facebook applikation, så våra regler följer minimalt samme regler som Facebook, men vi försöker vara lite bättre

 36. Vad är reglerna för användande av RosterZ?
  1. Du kan läsa om reglerna här.

 37. Efter att ha läst listan av frågor och svar så har jag fortfarande frågor. Vem bör jag ta kontakt med?
  1. Klicka här för att ta kontakt med RosterZ Support vi hjälper dig gärna.

 38. När publicerades den här listan av frågor och svar?
  1. Den här versionen av listan publicerades den 1:a November 2010.