English   Български   Română   русский язык   čeština   slovenský jazyk   français   svenska   eesti keel


 1. Какво е RosterZ™?
  1. RosterZ™ Хокей е безплатна и лесна за използване facebook апликация, която позволява на играчи да намерят повече време на леда, а менъджери на игри да намерят повече играчи. RosterZ включва най-пълната датабаза за ледени пързалки и карти с упътвания до тях. Можете да използвате RosterZ за да планирате, намерите, да се включите или да водите игри.

 2. Колко струва RosterZ?
  1. RosterZ.com e безплатна..
  2. Сериозно?
  3. Да, сериозно, БЕЗПЛАТНА е. RosterZ е отдадена на благосъстоянието и растежа на великите спортове хокей на лед, както и на занимателните кънки на лед, като се опитва да въвлече повече хора на леда. В RosterZ, искаме да го направим по-лесно за играчите на хокей на лед и фигурните играчи от всяко ниво да излезнат на леда по-често.

 3. Аз играя хокей. Защо трябва да ползвам RosterZ?
  1. RosterZ го прави по-лесно за скейтъри да намерят пързалки и да се включат в игри. Използвайки RosterZ играч може да реши дали да се включи във вече организирана игра преди да отиде до пързалката. Използвайки RosterZ, играч може да избере в коя игра да участва и да избегне моментът където се появява и няма място за него. Никога повече няма да пристигнете на пързалката само за да разберете, че хладилната система се е счупила и играта канселирана.

 4. Аз държа ледена пързалка или съставям игри. Защо трябва да използвам RosterZ?
  1. го прави по-лесно да намерите играчи за вашите игри като прави вашата игра видима за милиони от хора, които използват Facebook.
  2. Използвайки RosterZ за да управлявате вашите игри, мениджърът може да увеличи присъствието като позволи на играчите да се запишат онлайн преди самата игра да започне. Колкото повече играчи се запишат предварително, толкова повече ще видат че играта ще има висока посещаемост и ще искат да се запишат. Може да се види като „лавинен ефект на записваемост”.
  3. RosterZ ви позволява да управлявате игра ако прекалено много играчи искат да се запишат като сложите максимален брой играчи за тази игра. RosterZ тогава автоматично премахва хората които са над максималният брой.
  4. Ситемата на „старшинство”, която RosterZ инкорпорира ще даде приоритет на редовните играчи пред новите или непостоянните играчи като следи кой играч колко игри е посетил. Колкото по-често някой играч присъства на игри, толкова по-голямо ще става неговото „старшинство”. Когато има максимален брой играчи за някоя игра тази система ще избере най-старшите играчи първо докато се запълни бройката за играта.
  5. RosterZ позволява на менъджерите да пенализират тези, които са се записали, но не са се появили като премахва точки от „старшинство”-то на този играч за тази игра на която не са се появили.

 5. Притежавам или управлявам ледена пързалка. Защо трябва да използвам RosterZ?
  1. Използвайки RosterZ за да управляват игри, пързалките могат да увеличат присъствие и от там приходите си като го правят по-лесно за играчи да намерят пързалки в техните си зони.
  2. RosterZ автоматизира процеса с който се решава на кой ще му бъде позволено да се пързаля. Ако прекалено много хора искат да присъстват, пързалката може да използва RosterZ за да управлява и комуникира максималният или минималният брой хора на които ще им бъде позволено да се пързалят. Този метод насърчава хората да се записват за игри предварително а не в последният момент. Резултатите са предвидими нива на участие и поток на доходи.
  3. Системата на „старейшинство”, която RosterZ инкорпорира, ви дава сигурност в това, че вашата пързалка ще има максимален брой присъствия, което ще ви предостави по предвидим поток на доходи.
  4. RosterZ позволява на мениджъра на пързалката да награждава по надеждни играчи и да пенализира тези, които не се появят или тези, които не успеят да си платят като намали тяхното „старейшинсвто”, по този начин давайки приоритет на други по надеждни играчи. Освен това мениджъра може да реши да иска по-голямо заплащане от тези, които просто са се появили на пързалката без да се запишат, по този начин карайки хората да се записват предварително.

 6. Защо трябва моят отбор по хокей на лед да използва RosterZ за да управлява участие?
  1. RosterZ помага на отборните менъджери да знаят точно колко играчи ще играят или кой е зает преди да се появят на пързалката. Това позволява на отборният мениджър да направи няколко обаждания ако вратар или друг играч са нужни. Всяка RosterZ игра има посветено поле за бележки където мениджърът може да оставя бележки за отборът си, докато Таблото позволява на играчи да разменят идеи за стратегия или просто да си говорят.

 7. Аз работя в локалният парк и градската управа е отговорна за ледената пързалка. Защо трябва нашият отдел да използва RosterZ?
  1. RosterZ помага на общините да увеличат присъствие като предоставят прост, лесно достижим начин да се намерят техните пързалки и работни времена.
  2. Допълнително, RosterZ помага с управлението на разпределение на свободно време като дава видима и справедлива регистрационна система. С RosterZ местните правителства могат да видят кой се пързаля, къде и кога и да се увери че времето за пързаляне справедливо разпределено.
  3. RosterZ помага на общинните пързалки да максимизират техният капацитет чрез рекламация и публицизиране на техните събития и работни времена. Чрез RosterZ, пързалките са способни да предвидят и калкулират колко са търсени.
  4. RosterZ позволява на общинни пързалки да оптимизират ресурсите и доходите си. С RosterZ пързалки могат да удължат времената си поради високо търсене. Чрез онлайн контрол на присъствието, пързалки могат да предложат по ранни или по-късни игри, ако достатъчно играчи са се записали за тях. Увеличените часове на работа ще увеличат публичното присъствие, което ще увеличи общностното удовлетворение с публичните услуги и ще даде екстра работно време за хората, които работят там (което е равно на по-голямо заплащане).

 8. Колко ледени пързалки са на разположение в RosterZ?
  1. RosterZ предлага най-завършената датабаза на ледени пързалки до сега, която включва пързалки в повече от сто държави из целият свят. Този номер расте през цялото време тъй като нови пързалки се правят из целият свят. Ако искате да подновите информацията на определена пързалка или дори да дадете снимка на пързалката във вашият град моля пратете ни „билет” тук: support ticket.
  2. Макар RosterZ да не включва детайлен лист със тревни пързалки и пързалки за ролкови кънки, ще бъдем щастливи да ги включим и тях ако има групи, които искат да организират игри на такива. Просто ни пратете „билет” тук: support ticket.
  3. Датабазата на RosterZ е поддържана и актуализирана от глобалната общност на скейтърите. За да предоставите информация за пързалка моля пратете „билет” тук: support ticket.

 9. За кои държави в момента RosterZ предоставя информация?
  1. Албания
  2. Алжирия
  3. Андора
  4. Аржентина
  5. Армения
  6. Австралия
  7. Австрия
  8. Азърбейджан
  9. Азорските Острови
  10. Бахрейн
  11. Бахамите
  12. Беларус
  13. Белиз
  14. Босня и Херцаговина
  15. Бразилия
  16. Бруней
  17. България
  18. Канада
  19. Канарските Острови
  20. Чили
  21. Китай
  22. Колумбия
  23. Коста Рика
  24. Хърватия
  25. Кипър
  26. Чешка Република
  27. Дания
  28. Екуадор
  29. Египет
  30. Англия
  31. Естония
  32. Финландия
  33. Франция
  34. Германия
  35. Грузия
  36. Гибралтар
  37. Гърция
  38. Гренландия
  39. Унгария
  40. Исландия
  41. Индия
  42. Индонезия
  43. Иран
  44. Ирландия
  45. Италия
  46. Кот д’Ивоар
  47. Япония
  48. Казахстан
  49. Кеня
  50. Кувейт
  51. Киргизстан
  52. Латвия
  53. Ливан
  54. Либия
  55. Лихтенщайн
  56. Литва
  57. Люксембург
  58. Македония
  59. Малайзия
  60. Мексико
  61. Молдова
  62. Монако
  63. Монголия
  64. Монтенегро
  65. Мароко
  66. Намибия
  67. Непал
  68. Холандия
  69. Нова Зеландия
  70. Нигерия
  71. Северна Кореа
  72. Северна Ирландия
  73. Норвегия
  74. Оман
  75. Пакистан
  76. Филипините
  77. Полша
  78. Португалия
  79. Румъния
  80. Русия
  81. Саудитска Арабия
  82. Шотландия
  83. Сърбия
  84. Сингапур
  85. Словакия
  86. Словения
  87. ЮАР
  88. Южна Кореа
  89. Испания
  90. Шри Ланка
  91. Швеция
  92. Швейцария
  93. Сирия
  94. Тайван
  95. Таджикистан
  96. Тайланд
  97. Тибет
  98. Тунис
  99. Турция
  100. Туркменистан
  101. Украйна
  102. Обединените Арабски Емирства
  103. Съединените Щати на Америка
  104. Узбекистан
  105. Венецуела
  106. Уелс

 10. Бих искал да предоставя информация за пързалка, която не е включена или да актуализирам информация за съществуваща пързалка. С кой трябва да се свържа?
  1. Пратете ни билет тук: support ticket. и ние ще актуализираме информацията. Ние винаги се стремим да поддържаме информацията за пързалките актуална за да поддържаме нашите клиенти. Благодарим ви предварително за оказаната помощ.

 11. Как да започна да използвам RosterZ?
  1. Започването е лесно. Просто отидете във вашият Facebook home page и включете RosterZ апликацията към вашата Facebook страница.
  2. Ако все още нямате Facebook акаунт можете да отворите нов на http://www.facebook.com.

 12. Как мога да покажа на приятелите и/или съотборниците си, RosterZ?
  1. Веднъж като сте сложили RosterZ апликацията във вашият Facebook акаунт, можете да поканите приятелите си чрез кликане на бутона „Invite your Friends to use RosterZ” на http://apps.facebook.com/rosterz.

 13. Как мога да намеря игри в RosterZ?
  1. След като сте прибавили RosterZ във вашият Facebook акаунт, сложете пощенският код и търсете за игри в 50км-ов радиус от вас.
  2. Имайте предвид, че вашият пощенски код е нужен за да може търсачката на RosterZ да работи.

 14. Как да си прибавя хокей играта в RosterZ?
  1. Намерете си пързалката, отидете в страницата и, и изберете „Create a game” и тогава прибавете информацията за вашата игра към RosterZ, като включвате детайли като дата, време, място, честота, позволен брой играчи и лично описание или коментар, ако пожелаете.

 15. Защо трябва да си прибавя телефонният номер или СМС/текст съобщение за адреса към моят профил?
  1. Тази информация е тотално незадължителна. Ако се случи някоя игра да се забави или канселира (ако случайно хладилната система на пързалката е спряла да работи, като пример), бихме искали мениджера да може да се свърже с вас преди да сте отишли на пързалката. Скоро се надяваме да прибавим опция където мениджера ще може да изпрати един смс на всички играчи в листа за определена игра.

 16. Защо трябва да си дам адреса?
  1. Тази информация не е задължителна, но е нужна когато RosterZ използва търсачката си за да ви калкулира дистанциите между вас и определена пързалка. Вижте декларацията за поверителност ако сте загрижени за вашата сигурност.
  2. С вашият пълен адрес, RosterZ може да ви предостави с пълен лист от всичките пързалки, които са на радиус от 80км от вас и дистанцията до тези пързалки. RosterZ ще ви предостави със детайлни карти и шофьорски упътвания до която пързалка си изберете.
  3. За да генерира упътвания до някоя пързалка, апликацията се нуждае от адрес който да ползва за стартираща точка.

 17. Защо броят играни игри е важен?
  1. Броят играни игри показва ранкът на „старейшинство” на този играч за определена игра. Подобно на E-Bay акаунт, колкото повече участвате в определена игра, толкова по високо ще ви е „старейшинство”-то.

 18. Как е изчислено „старейшинство”-то на играчите?
  1. Всеки път като участвате в игра, RosterZ ще прибавя по 1 точка във вашите „Games Played” тотал за тази определена игра. Обаче, мениджерът има право да намали вашият тотал ако сте се записали и след то това не сте се появили или сте се появите, но не платите.

 19. Какви са ползите от това да се следят играните игри от определен играч?
  1. Със системата за „старейшинство” на RosterZ, редовни посещения са наградени. Тъй като със всяко посещение ранкът на определен играч се покачва, системата прави възможно за група от редовни играчи да вземат приоритет за определена игра, тъй като тези играчи са заслужили този приоритет. Нередовни играчи ще имат средно „старейшинство” и обикновенно ще могат да се вредат. Новаци започват със ранк на „старейшинство” нула и ще трябва да се изкачат нагоре като играят повече. По този начин, редовно посещение е награждавано.

 20. Какво означава максимум брой играчи?
  1. Максималният брой играчи е тоталният брой от хора, които мениджерът ще позволи за участие в определена игра, обикновенно този брой е между 15-24 играчи за всяка игра, в зависимост от броят резерви позволен.

 21. Какво означава минимален брой играчи?
  1. Минималният брой играчи е тоталният брой хора, от които мениджерът се нуждае за да запази и плати на пързалката. Ако минималният брой играчи не се достигне, играта може да бъде канселирана тъй като мениджерът няма да може да запази пързалката.

 22. Какво е "My Watch List" разделът?
  1. Подобно на листът за следене на E-Bay, “My Watch List” е място където можете да следите игри и да изберете най-добрата и удобна за вас такава.

 23. Какво е "My Games" разделът?
  1. "My Games" разделът е вашият личен лист от игри за които сте се записали за следващата седмица.

 24. Каква е линията на прекъсване в списъкът (cut-off line)?
  1. Линията на прекъсване показва листът от играчи в списъкът, които са влезнали в определената игра. Този номер е предварително определен от мениджера. Играчи под линията са успели да влезнат в играта.
  2. Ако максимумът е 20 играчи, а 25 са се записали, линията на прекъсване ще бъде сложена между играч №20 и играч №21.
  3. Ако играч се откаже от игра преди крайният срок, всеки играч с по-ниско „старейшинство” ще се придвижи с едно място нагоре и следващият играч в списъкът ще бъде включен в играта.
  4. Ако максималният брой от вратари е 2, и 3ма се запишат, 2та вратаря с най-много игри играни ще бъдат включени. По този начин, мениджерът може да състави лист с вратари на разположение. Пак, този номер е предварително определен от мениджера.

 25. Какво е предпочитана позиция?
  1. Менюто за предпочитана позиция показва на мениджерът коя позиция предпочитате да играете. Не предвидено да бъде задължителна позиция, освен ако не сте вратар.

 26. 1. Какво ако обикновенно не играя вратар, но съм способен да съм такъв?
  1. В момента събираме такава информация за идващо свойство на програмата. Ако обикновенно играете „навън”, но също така нямате нищо против да сте и вратар, отбележете предпочитаните ви посиции във профилът си като LW, C, RW, LD или RD, в зависимост от предпочитанията ви. След това, също така цъкнете на „Резервен Вратар” (Backup Goalie) кутийката под менюто за предпочитана позиция, и по този начин мениджерът ще може да ви извика ако се нуждае от вратар.
  2. Това не е предвидено да бъде задължителна позициа, освен ако естествено не сте вратар.

 27. Какъв е крайният срок за регистрация?
  1. Крайният срок за регистрация е крайният срок в който можете да се присъедините към определена игра.
  2. За пример, ако игра започва в 9pm, мениджерът може да сложи краен срок за регистрация в 7pm. Играчът ще трябва да се запише за тази игра преди 7pm за да може да участва в нея. След крайният срок за регистрация, списъкът с играчи е замразен. По този начин, мениджерът ще знае колко хора ще участват в играта предварително.
  3. Допълнително, тези играчи които са се записали преди крайният срок ще бъдат приоритизирани пред хората, които по-късно са се записали.
  4. Допълнително, мениджерът може да избере таксува допълнително хората, които просто са се появили без да се запишат, по този начин насърчавайки записване преди крайният срок за регистрация.

 28. Записах се по-рано, но съм най-отдолу в списъкът. Защо?
  1. По подразбиране RosterZ подрежда играчите по „старейшинство”, така че дори и да сте се записали най-рано, ако след вас се запишат играчи, с по-висок ранк на „старейшинство”, те ще вземат приоритет преди вас. Дори и да има хора с по-голямо „старейшинство”, от вас се иска да сте под линията на прекъсване и ще бъдете записани в играта.

 29. Ако съм се записал за игра, но не мога да участвам, мога ли да се премахна от списъкът на играчи?
  1. Да, играч може да се премахне от списъкът във всеки момент преди краят на срокът за регистрация, без да има никакви наказания.

 30. Каква е разликата между автоматично одобрена игра и ръчно одобрена игра?
  1. Когато мениджерът избере опцията за отворена игра, това значи че всеки играч може да се присъедини към нея.
  2. Тази опция се ползва за „отворени игри” и неформални събирания.
  3. Когато мениджерът избере опцията за „одобрение” (approval), играчът ще трябва да бъде одобрен предварително от мениджерът преди да се присъедини към играта. Тази опция се използва за „частни игри” (private games), като за пример, игри между отбори или игри със възрастово ограничение и други такива.

 31. Как мога да управлявам редовни, повтарящи се игри?
  1. Когато се записвате за игра, отидете в полето за повтарящи се игри (recurring game field) и изберете една от опциите: един път, дневно, седмично, 2 пъти в месеца, годишно или Да Бъде Определено. Вашата игра тогава ще бъде обновена всеки път след изтичането на предишната игра.
  2. Също така можете да ъплоаднете отборна снимка и да я прибавите към играта си.

 32. Ако ми трябва помощ да организирам игра, с кой мога да се свържа?
  1. Пратете ни е-майл на Click here to contact RosterZ SupportЩе бъдем щастливи да ви помогнем.

 33. Какво е Atom/RSS Feed?
  1. Atom feed или RSS feed е лесен начин да получавате нотификации във вашият е-майл или вашият броузер, че някоя страница се е променила. Ако получите Atom или RSS feed във вашият е-майл (пр. Apple Mail), ще получите нотификация в е-майлът си, че има смяна в списъкът на играчи, когато мениджерът сложи съобщение или когато има коментар от някой от играчите.

 34. 1. Защо трябва да избера RosterZ вместо някоя програма за мениджване на лиги?
  1. RosterZ е направен от хокейни играчи ЗА хокейни играчи. Ние не се опитваме да го направим за всеки спорт. Искаме да бъдем по-опростени и сме поверени на това да ви помогнем да получите това, което искате
  2. Също така, RosterZ е уеб апликация, което значи че не е нужно да инсталирвате каквото и да е.
  3. И не забравяйте, RosterZ е безплатна.

 35. 1. Каква ви е декларацията за поверителност?
  1. Тъй като RosterZ е Facebook апликация, нашата декларация за поверителност се диктува от тази на Facebook. Ние, обаче се опитваме да се държим още по-добре.

 36. 1. Какви за условията за използване на RosterZ?
  1. Можете да ги прочетете тук: here.

 37. 1. След като прочетох Често Задаваните Въпроси, все още имам такива. С кой мога да се свържа за да ми помогне?
  1. Пратете е-майл на Click here to contact RosterZ Support Ще бъдем радостни да отговорим на каквито въпроси имате.

 38. 1. Кога е бил този ЧЗВ (Често Задавани Въпроси) публикуван?
  1. Тази версия на ЧЗВ е от 1ви Ноември, 2010.